keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Normipäivä liittohallituksessa #5 Ellan päivä

Keskiviikko 6.9.2016


klo 5:40
Herätyskello soi: Kaivauduin ylös peiton altatorkutettuani puhelimen herätystä pari kertaa ja napsautin jo edellisenä iltana valmiiksi laitetun kahvinkeittimen päälle. Aamuherätykset eivät ole minun juttu, joten napinpainallusta vaille valmis kahvi tekee aikaisesta aamusta paljon mukavamman. Pari kupillista kahvia, reipas aamukävely koiran kanssa, reppu selkään ja menoksi.

klo 7:30
Autolla rautatieasemalle ei hieman seitsemän jälkeen aamusta ole kuin viiden minuutin matka. Aamun ensimmäinen juna Kuopiosta Kajaaniin lähtee 7:40 ja kerrankin olin ajoissa asemalla. Junan työskentelyhytin rauhallisuudessa on vielä tehokkaat kaksi tuntia aikaa kurkata läpi ständipäivää varten tarvittava materiaali, sekä perehtyä maaperäkemian kurssin ensimmäiseen tehtävään.

klo 9:30
Perillä Kajaanissa. Rautatieasemalla oli Kajaanin Insinööriopiskelijat KaIO ry:n hallituksen jäsen Ville vastassa minua autonsa kanssa ja suuntasimme yhdessä Kajaanin ammattikorkean kampukselle. Koulun kahviossa oli jo ständi laitettu valmiiksi, kun saavuin paikalle.

klo 10:00
Päivästä oli tulossa melko tiukka aikataulullisesti, luvassa oli tekniikan opiskelijoiden työssäkäyntitutkimusta varten luokkakierroksia jatkaville opiskelijoille, sekä luokkainfoja aloittaville opiskelijoille. Heti kymmenen jälkeen lähdimmekin KaIO:n puheenjohtajan Matin kanssa TOTT-lomakkeet kainalossa kiertämään muutaman luokan läpi.

KaIO:n ständi Kajaanin ammattikorkeakoululla.

klo 12:00
Parin TOTT-luokkakierroksen jälkeen seuraamme ständille liittyi Kainuun Insinöörien puheenjohtaja. Kolmestaan kävimme kertomassa KaIO:sta, Insinööriopiskelijaliitosta ja hieman myös Kainuun insinööreistä edellisviikolla insinööriopintonsa alottaneille rakennustekniikan ja konetekniikan opiskelijoille.

klo 14:00
Ensimmäiset tunnit ständipäivästä hävisivät hetkessä luokkakierroksia tehden. Ennen päivän loppuja luokkakierroksia oli lähes tunti aikaa keskittyä ständeilyyn. Ständillä kävi mukavasti ihmisiä juttelemassa ja palauttelemassa TOTT- ja liittymislomakkeita, sekä tietysti hakemassa tikkareita ja pastilleja. Sitten olikin päivän viimeisten luokkakierrosten aika.

klo 15:15
Juna takaisin Kuopioon. Samana iltana oli vielä edessä valmistautuminen seuraavan päivän Mikkelin aloittavien ständipäivään. Illalla kahvinkeitin taas valmiiksi aamua varten ja nukkumaan.


Tässäpä ollaankin aloittavien ständillä Joensuussa. Orientoivien aikaan kiirettä pitää, mutta hektisin ajanjakso kestää vain noin viikon verran.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti