tiistai 4. lokakuuta 2016

Normipäivä liittohallituksessa #4 Hennan päivä

Maanantai 29.2.2016


klo 6.00
Herätyskello soi: minä lähden aamulenkille ja avopuoliso lähtee töihin. Seuraavat päivät ovat melko kiireisiä, joten nyt täytyy puristaa.

klo 10.30
Muutaman tunnin luento ja sitten pikainen lounas, jonka jälkeen reppu selkään ja reippailu Turun Sepänkadun kampukselta kohti rautatieasemaa.

klo 11.30
Juna starttaa ja minä sen kyydissä. Junamatkan saa kulumaan rattoisasti tekemällä töitä. Kirjoitin matkalla tulevan hallituksen kokouksen toimintaraporttini ja muotoilin koulutustarjottimen koulutuksia, yhtä koulun raporttiakin ehdin aloittamaan. Yksi meidän hallituksen jäsenistä soitti matkan aikana ja kyseli neuvoja toimintamalleihin kentällä. Samalla viestittelin toisen hallituksen jäsenen kanssa suunnitellen koulutustarjottimen sisältöä ja sen kokonaisuutta. Tärkeintä, mitä pitää muistaa ottaa aina mukaan reissuille on puhelimen laturi!


klo 16.40
Saavun määränpäähän, missä meidän hallituksen puheenjohtaja on minua asemalla vastassa. On vuoden ensimmäisen sidosryhmätapaamisen aika.

klo 18.00
Tapaaminen on yhdistettynä päivälliseen ravintolassa. Koulutuksen laatu ja kehittäminen ovat tapaamisen kantavia teemoja niin alueellisesti kuin valtakunnallisesti.

klo 22.30
Vihdoinkin hotellissa ja valmiina nukkumaan. Samana iltana olisi ollut Turussa opiskelijakunnan edustajiston kokous, jossa toimin IOL:n varapuheenjohtajuuden lisäksi varsinaisena jäsenenä. Olin ilmoittanut hyvissä ajoin esteestäni ja iltasaduksi katson periscope-lähetystä kokouksesta. Onneksi kaikki päivämäärät ovat tiedossa jo aikaisin - etänä pystyy aika hyvin seuraamaan paikallista toimintaa.

Tiistai 1.3.2016

             
klo 7.00
Herätyskello soi ja on aika siirtyä taas rautatieasemalle. Seuraava määränpääni on yksi vastuupaikkakunnistani eli Pori.

klo 9.00          
Perillä ollaan ja läksin kävelemään kohti Porin nykyistä kampusta. Olen ensimmäistä kertaa tekemässä jäsenhankintaa Satakunnassa. Ständeilyn jälkeen paikallisyhdistys esitteli heidän toimistonsa ja kampusta minulle. Tämä oli erittäin mielenkiintoinen tutustumispäivä Satakuntaan ja hyvä näkyvyyskampanja, vaikkei uusia jäseniä tullutkaan.

Kivarin kanssa Porissa Vilauta niin saat -ständillä
klo 14.00
Hyppään jälleen junaan ja käännän nokan kohti Helsinkiä. Jatkan junassa ennen reissuun lähtöä tekemääni IOL:n äänen kirjoittamista. Vuoden toisen Insinööri-lehden DL lähestyy  ja on minun vuoroni kirjoittaa mielipidekirjoitus opiskelija-aukeamalle. Otan kantaa opintotuen muutoksiin ja niiden vaikutuksiin.

klo 18.00
Juna saapuu Helsinkiin. Haen nopeasti ruokaa mukaani ja suuntaan hotellille. Uudenmaan Insinööriopiskelijoiden poikkitieteellinen mölkkyturnaus on alkanut jo muutama tunti sitten, mutta halusin paikalle aluevastaavan roolissa, vaikkakin olin vähän myöhässä. IOL edusti turnauksessa kolmen hengen joukkueella. Menen seuraamaan skaboja, kunhan saan murua on rinnan alle ja tavarat hotellille. Jatkoille en tällä kertaa jaksa lähteä, sillä IOL:n ääni -mielipidekirjoitus on vielä vähän kesken. Jään siis vielä muotoilemaan sanamuodot kohdalleen Skypen kautta hallituksen viestintävastaavan kanssa.

klo 23.30
IOL:n ääni -teksti on vihdoin valmis ja lähetetty eteenpäin. Nyt unten maille.

Keskiviikko 2.3.2016


klo 10.30
Tänään oli onneksi hieman myöhempi herätys. Menemme ansaitulle brunssille IOL:n koulutuspoliittisen työryhmän kanssa, joka koostuu minun lisäksi kolmesta hallituksen jäsenestä. Brunssin jälkeen pidämme vuoden ensimmäisen kopo-työryhmän kokouksen. Kävimme läpi ajankohtaiset asiat koulutuspoliittisella kentällä keskutellen valintakokeesta, rahoitusmuutoksesta sekä koulutuspoliittisesta taustapaperista, jota työstetään yhdessä TROL:n kanssa.

klo 13.30
Nyt on kotimatka edessä ja juna liikahtaa kohti Turkua! Kun on takana hyvä kokous ja pari kenttäpäivää, alkaa kaikki mehut olla tästä tytöstä aika hyvin puristettu.

klo 15:30
Kotona. Matkatavarat heti purkuun ja pyykkikone pyörimään. Seuraavaan pariin päivään ei ole merkintöjä kalenterissa, eli huomenna pääsee kouluun ja saa ladata akkuja!

***
Kaikki reissut eivät ole näin pitkiä, mutta välillä näitäkin putkia tulee liittohallitusvuoden aikana. Varapuheenjohtaja joutuu matkustamaan tapaamisissa paljon enemmän kuin hallituksen jäsen ja kantamaan myös vastuuta  muista toiminnoista (varapuheenjohtajuuden lisäksi vastuualueeseeni kuuluu järjestöasiat ja erityisesti AY-PY -yhteistyö). Harvoin on vain yhden yön reissuja, eli kun lähdetään reissuun, niin ne ovat aina vähän pidempiä. Kun ajan käyttää tehokkaasti reissuilla, se helpottaa huomattavasti arkea kotona!
***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti