torstai 29. syyskuuta 2016

Normipäivä liittohallituksessa #3 Antin päivä

Tämä on mahdollisimman totuudenmukainen kertomus normaalista päivästäni, jolloin IOL hallitushommani vievät minut jollekin vastuupaikkakunnistani.

Aamulla lähden seitsemän jälkeen valumaan Helsingin julkisilla kohti rautatieasemaa, josta juna kohti Turkua liikahtaa puoli kahdeksan ja kahdeksan välissä. Junamatka Turkuun kestää noin kaksi tuntia, jonka aikana teen yleensä töitä (mahdollisuus etätöihin), kirjoittelen IOL raportteja tai muun tekemisen puutteessa ihan vaan chillailen unihiekkaa pois silmistä.

Kupittaan asemalta kaikille TIO:n toimipisteille on käytännössä kävelymatka (Sepänkadulle 1,5km), mutta aina kun kyytiä olen pyytänyt, ei se ole ollut mikään ongelma :) Koululle päästyäni valmistellaan ständi valmiiksi päivää varten ja tsekataan mahdollisten luokkakierrosten luokat ja kellonajat. Jos päivän aikana on tarkoitus pitää kohdennettuja luokkainfoja tiettyyn aiheeseen liittyen, voidaan vielä ennen ständin alkua tarkistaa diat kertaalleen lävitse.  

Kuvassa iloinen paikallistoimija ständitohinoissa

Ständeilyn ja mahdollisten luokkakierrosten ohessa jutustelen tietenkin paikallisyhdistyksen hallituslaisten kanssa yleisistä kuulumisista ja mahdollisista huolista/murheista. Myös paikalla olevien sidosryhmien kanssa on yleensä tullut ainakin muutama sananen vaihdettua.

Jos vain aikataulut sopivat, on ständin jälkeen porukalla mukava tehdä jotain oheistoimintaa. Usein se on kenties syömässä tai yhdellä pitkällä käymistä. Mukavaa vaihtelua on myös porukalla esimerkiksi frisbeegolfaamassa käyminen, jos pelaamisesta kiinnostuneita on paikalla!

Ständipäivän ja mahdollisen oheistoiminnan jälkeen saattaa välillä olla palaveria vielä alkuillan aikana tai kenties opiskelijabileet. Jos ei seuraavana päivänä ole samalla paikkakunnalla ständiä tai muita tapaamisia, illalla viimeistään suuntaan kotia kohti junassa raporttia kirjoitellen tai omia hommia tehden. Ständipäivän jälkeen kotona on päivästä riippuen klo 17 ja 23 väliltä.

Kenttäkierroksella ehtii välillä harrastetoiminnan pariin (kuvituskuva)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti