tiistai 27. syyskuuta 2016

Normipäivä liittohallituksessa #2 Jennin päivä

Torstai 7.4.2016

Päivä lähti liikkeelle jo aamuvarhain nousemisella junaan Kemin asemalla. Sain reissukaveriksi Kajaanista Räsän ja matkasimme ravintolavaunun puolella Kuopioon asti. Tämän ja huomisen päivän agendana olisi siis IOL:n hallituksen kokous ja minun osalta viestintävastavana IOP-radiolähetyksen valmisteleminen. Päivällistä syödessämme muistelimme sitä hetkeä, kun IOL:n hallitus sai vuoden 2016 liittokokouksessa ponnen, jonka tarkoituksena oli järjestää radiolähetys Kuopion IOP:ltä. Viestintävastaavana päätin ottaa tästä ponnesta päävastuun ja nyt olisi näytön paikka. Alkuvuodesta perustimme IOP-radio –työryhmän, joka auttaisi minua ja koko IOL:n hallitusta etenkin radiolähetyksen teknisissä järjestelyissä. Tänään kaiken pitäisi olla suunniteltu ja kohdallaan, mutta syödään ja kokoustetaan nyt ensin.
Paneelikeskustelu alkamaisillaan Savonia
Ammattikorkeakoulun tiloissa Kuopiossa

Perjantai 8.4.2016

Koko päivä tiukkaa kokoustamista Kuopiossa. Paljon on asioita käytävänä lävitse, joten vapaa-aikaa Kuopiossa viettämiseen ennen IOP:tä ei hirveästi jäänyt. Iltapäivästä siirryimme IOP:n yhteydessä järjestettyyn paneelitilaisuuteen, joka järjestettiin Savonia Ammattikorkeakoulun tiloissa. Paneelikeskustelun aiheena oli digitalisaation hyödyntäminen opinnoissa nyt ja tulevaisuudessa. Tein paneelista päivitykset IOL:n someen ja seurailin mitä muuta paneeliin liittyen twiitattiin tai ladattiin kuvia.
Loppuilta vierähtikin paneelin jälkeen videoita kuvatessa ja muokkaillessa, jotta saataisiin väliohjelmaa radioon. Nauhoitettiin Satusetä Sukisukin iltasatu ja kuvattiin Vuoden paras IOP –etsintävideo unohtamatta Nikon ja Räsän aamu-uutisia.

Lauantai 9.4.2016

Klo 7:00
Herätyskello soiminen tänä aamuna tarkoitti yhtä ja ainoaa asiaa: vuoden paras IOP on täällä ja on suoran radiolähetyksen aika! Nyt on kaikki matsku oltava kasassa ja tositoimien aika - heti aamupalan jälkeen.
Klo 9:00
Jännitys oli kova ensimmäisten liveminuuttien aikana, mutta eihän tässä touhussa mitään järkeä olisi ellei se tuntuisi miltään. Meidän IOP-radiotyöryhmä (Tommi ja Ilari Vaasasta) teki aivan mieletöntä työtä, että saatiin koko tekninen puoli IOP-radion osalta kuntoon. Studiolähetyksen aikana päivitin tietysti Instagramia IOP-radion behind the scenes -fiiliksistä!
IOP-radion virallinen studiohuone ja tunnelma on katossa!
Klo 12:00
Radion studio-osuus on ohitse. Seuraavaksi siirryimme IOP:n aloitustilaisuuteen, jossa livelähetystä jatkettiin kannettavilla varusteilla. Haasteenamme oli tabletin akun kestävyys ja netin kattavuus lähetyksen ajan. Haastattelimme ennen IOP:n avajaisia osallistujia eri puolilta Suomea ja monet halusivat lähettää terveisiä radion kautta. Avajaiset saatiin käyntiin IOP-projektipäällikön puheen myötä. Kuopioon oli saapunut myös vuosien varrelta IOL:n puheenjohtajia, jotka vetivät yhdessä Umbalaaban rastikierrokselle osallistujille. Oli ilo nähdä kuinka vielä valmistumisenkin jälkeen opiskelijoiden asiat kiinnostavat ja mikä tärkeintä - IOP:n kiertäminen jatkuu. Tästäkin pieni päivitys IOL:n Instagramiin ja eikun menoksi seuraavaan paikkaan.
IOL:n puheenjohtajia vuosien varrelta
Klo 13:00
Osallistuin Jarnon kanssa sidosryhmälounaalle, jonne oli kutsuttu eri sidosryhmien edustajia mm. Insinööriliitosta, Akavasta, SAMOK:sta ja TROL:sta. Keskustelut olivat erittäin antoisia aina järjestöpolitiikasta itse IOP-tapahtumaan.
Klo 15:00
Virallisuudet ovat tältä päivältä ohitse. Tästä on hyvä jatkaa IOL:n vanhojen partojen saunailtaan, joka järjestetään perinteitä kunnioittaen joka vuosi IOP:n yhteydessä. Saunaillan jälkeen pieni lepo on paikallaan, jotta jaksaa vielä lähteä juhlistamaan Puikkariin IOP:n virallisille jatkoille (ja ehkä hieman maistamaan ainutlaatuista IOP-olutta ;) ) Kiitos vielä kerran Kuopio unohtumattomasta sekä samalla vuoden parhaasta IOP:stä!
IOL:n ja TROL:n yhteiskuva
***
Pakko vielä mainita tähän loppuun, vaikka tämä homma tuntuukin joinain päivinä tosi raskaalta, niin kyllä nämä IOP:n kaltaiset päivät palkitsevat raskaan työn raadannan. Katsoessa taaksepäin näkee sen suuren kokonaisuuden, missä ei yksittäiset päivät haittaa. IOL-vuoteni on tähän mennessä ollut erittäin kasvattava kokemus, esimerkiksi koulusta tai kesätöistä on vaikea hakea samankaltaisia kokemuksia. Elämä on ihmisen parasta aikaa ja ite en vaihtais tätä kyllä mihinkään ☺
***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti