torstai 31. maaliskuuta 2016

Kentällä tapahtuu: Maakunta-ajelu & Pimpla med TIRO

CentrIO ry:n Ylivieskan toimikunta proudly presents:
Maakunta-ajelu

Ylivieskalaiset järjestivät perinteisen Maakunta-ajelun 19.2., jolloin bussilastillinen porukkaa lähti kiertoajelulle ympäri Keski- ja Pohjois-Pohjanmaata. Tarkkaan varjeltu reitti säilyi salaisuutena paljastuen vain paikkakunta kerrallaan matkan edetessä. Bussissa oli tunnelmaa ja matka eteni mukavasti bingon ja Laulumatin laulujen merkeissä. Pysähdyimme viidellä eri paikkakunnalla ja pääsimme tutustumaan paikallisiin pubeihin. Kyliä kiertäessä nostalgisuus nousi vahvasti esiin, kun musiikkia laitettiin eräässäkin paikkaa jukeboksin kautta soimaan.

Maakunta-ajelu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2006, jolloin kuuleman mukaan ajeltiin kaksi kertaa vuoden sisään. Tämän vuotinen tapahtuma oli siis Ylivieskan historian 12. Maakunta-ajelu.

Ensimmäinen pysähdyspaikka oli Eskola. Paikallisesta pitäjästä mieleen juolahti ensimmäisenä Napapiirin Sankarit –elokuvan kittiläläisten kantabaari... Seuraavaksi pyrhälsimme Kannuksen kautta Toholammin TTpubiin, missä porukka päästettiin irti karaokelavalle. Viimeiset pysähdyspaikat ennen Ylivieskaa olivat Sievi ja Nivala. Jokaisella paikkakunnalla pysähdyimme vajaan tunnin verran, jolloin pääsi tutustumaan kanssamatkailijoihin entistäkin paremmin.

Lopuksi lauleltiin tietenkin kiitoslaulu bussikuskille, joka jaksoi ajattaa meitä paikasta toiseen. Ajokilometrejä tältä reissulta kertyi yhteensä mukavat 140, jotka kaikki lisätään liittohallituksen liikuntaponteen J

Kiitos Ylivieska aivan mahtavasta Maakunta-ajelusta! Koska lähetään uudestaan? J 

-Jenni

TIRO ry proudly presents: Pimpla med TIRO

Tampereen Insinööriopiskelijat järjestivät 27. helmikuuta Pimpla med TIRO pilkkikilpailun. Tapahtuman kohtaloksi on parina aikaisempana talviena koitunut heikko jäätilanne, mutta tänä vuonna luontoäiti soi reippaille insinööriopiskelijoille mahdollisuuden osallistua tapahtumaan.
Jarno kokeilemassa kalaonneaan.... Ainakin
aurinko paistoi koko päivän ajan :)

Kisat järjestettiin Tampereella Iidesjärvellä ja mukana menossa oli myös IOL:n joukkue Jere, Pasi ja Jarno.  Kisailijoita hemmotteli koko päivän komeasti paistanut aurinko sekä kuuma kaakao ja grillimakkarat, joita Tampereen Insinöörien aktiivit olivat tapahtumapaikalla paistamassa. Ahkeran pilkinnän lisäksi tapahtumapaikalla oli mahdollista harrastaa jääsählyä tai kyykkää.

Kilpailun palkinnot olivat huikeat: voittajalle oli luvassa 100 euron lahjakortti, toiseksi tulleelle pilkkisetti ja kolmannelle JBL:n langaton kaiutin. IOL:n joukkueelle Ahti ei tällä kertaa suonut antejaan, joten palkinnot menivät ohi. Vähäsaaliisessa kisassa voittajaksi selviytynyt saalis painoi kokonaismassallataan alle 30 grammaa ja toiseksi tullut alle 20 grammaa. Koska muita saaliita kisassa ei tullut, loput palkinnot mukaan lukien lohdutuspalkinnoiksi varatut Laulumatit arvottiin osanottajien kesken.

-Jere

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti