maanantai 2. marraskuuta 2015

Paikallisyhdistysesittely #17: Oulun Insinööriopiskelijat OIO ry

Tynskä juhlatunnelmissa.
Ookko nää Oulusta, pelekääkkö nää polliisia?

Oulun Insinööriopiskelijat OIO ry on vuonna 1982 perustettu Insinööriopiskelijaliitto IOL ry:n paikallisyhdistys, joka toimii Oulun ammattikorkeakoulun tekniikan yksikössä Oulun Kaukovainiolla. OIO:n toimisto sijaitsee kolmannessa kerroksessa kaikille avoimen oven  3330 takana. Toimistolla voi istua alas kiireemmiltään tai nauttia kupin jos toisenkin kahvia alati kuumana hehkuvasta kahavipannusta.

Ja ketäs kaikkia siellä sitten oven takana oikein hommia ohojailee? Koko pulijun johdossa istuu Marko Luukkonen, ohjakset tiukasti kädessään hän komentaa katrastaan kohti uusia haasteita. 

Puheenjohtajan oikealla puolella varapuheenjohtajan titteliä tottelee Misa Sarajärvi. Neiti näpsänä, eli sihteerikkönä, toimii Hans Åkerlund. Rahakirstua vartioimassa ja pahimpia tuhlareita häätelemässä istuu Ante Hietala. Koulutuspolitiikasta ja nettisivuista vastaa hallituksessa ainoana naisedustajana toimiva Hanna-Maija Ilmola. Tapahtumien ja muiden huvitusten järjestelyt ovat Janne Alasen niskoilla. Saunatilojen vuokrauksesta vastaa hallituksessa Antti Karjalainen. Yhteyshenkilöiden kanssa yhteyttä pitää Jukka Latva-Somppi ja kaikille viestiä yhteisesti lähettelee Lasse Lapinkangas. Lasse toimii myös hallituksen varajäsenenä yhdessä Aarno Lämsän kanssa.

Hallitus 2015.
Aikaisemmasta kappaleesta tarkkaavaisimmat huomasivat, että OIO:lla on oma saunavastaavansa. Kyllä, luitte aivan oikein. OIO vuokraa yhteensä neljää saunatilaa ympäri Oulun keskustaa. Saunat ovat opiskelijoiden vuokrattavissa opiskelijaystävälliseen hintaan. Viides sauna on OIO:n oma mielitty Tynskä. Tynskä on tynnyrisauna, jota joka vappu työnnetään halki Oulun keskustan ja suuren uurastuksen päätteeksi osallistujat pääsevät nauttimaan Tynskän löylyistä. Oululaiset taitavat tykätä saunomisesta.

Pelkästään saunomiseksihan toiminta Oulussa ei kuitenkaan mene, vaan OIO ry myös ajaa ja valvoo aktiivisesti jäsenistönsä etuja ja järjestää tapahtumia

OIO tekee yhteistyötä eri koulutusala- ja ainejärjestöjen kanssa. Näistä esimerkkeinä mainittakoon Oulun Tradenomiopiskelijayhdistys ULTRA ry, jonka kanssa OIO järjestää joka vuotuisen biljarditurnauksen. Tämän lisäksi yhteistyötä tehdään Oulun Tekniikan Opiskelijoiden OTE ry:n kanssa esimerkiksi Tursajaisten ja haalarihankintojen puitteissa. Näiden edellä mainittujen lisäksi OIO tekee yhteistyötä myös muiden lukuisten yhdistysten kanssa, tästä mainittakoon esimerkkinä tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyt OAMK poikkarit.


Facebook:                    https://www.facebook.com/oiory
Internetsivut:               http://oiory.insinoori.fi/
Sähköposti:                  hallitus[at]oio.fi tai etunimi.sukunimi[at]oio.fi tai pj[at]oio.fi
Osoite:                        Kotkantie 1,
                                  90250 OULU

IOL:n liittokokous asetti vuoden 2015 liittohallitukselle ponnen, missä hallituksen jäsenet kiertävät aktiivisesti omia vastuuyhdistyksiään ja tutustuvat paikalliseen insinöörikulttuuriin. Todisteena tästä hallituksen jäsenet kirjoittavat esittelytekstit omista yhdistyksistään tähän blogiin.

OIO ry:n esittelyn kirjoitti Oulun aluevastaava Lauri Kamula.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti