tiistai 10. marraskuuta 2015

Paikallisyhdistysesittely #19: Lappeenrannan Insinööriopiskelijat LapIO ry

Lappeenrannan Insinööriopiskelijat LapIO ry on Saimaan ammattikorkeakoulun Lappeenrannan tekniikan yksikössä toimiva Insinööriopiskelijaliiton paikallisyhdistys. Yhdistyksen hallituksen voi löytää opiskelijakunta SAIKOn ja yhdistysten toimistosta tilasta 1095. Tila sijaitsee Saimaan ammattikorkeakoulun rakennuksessa opiskelijaravintolan takana. Tätä nykyä hallitukseen kuuluvat seuraavat henkilöt:

Miika Hämäläinen, PJ
Emma Ruotsalainen, VPJ, fuksivastaava
Tuomas ”Jänkhä” Ylläsjärvi, rahastonhoitaja
Isto Gröhn, sihteeri
Jyri Tiainen, koulutuspolitiikka ja ura/rekrytointi
Jussi Hietala, puolikas tapahtumavastaava + tunnetaan fuksien keskuudessa nimellä haalarivastaava
Taneli Kerstinen, viestintä + loput kokonaisesta tapahtumavastaavasta
Johanna Kolehmainen, liikuntavastaava
Lauri Teittinen, kv-vastaava

Yhdistys toimii Saimaan ammattikorkeakoulussa opiskelevien insinööriopiskelijoiden edunvalvojana. Yhdistyksen tarkoituksena on jäsenistönsä henkisten, ammatillisten, yhteiskunnallisten ja muiden vastaavien etujen ajaminen. LapIO keskittyy pääasiassa insinöörikoulutuksen, insinööriopiskelijakultturiin ja työelämävalmiuden kehittämiseen. Jäsen voi toimia yhdistyksen aktiivina muun muassa toimihenkilönä ollessaan. Tällä hetkellä yhdistyksessä ei ole toimihenkilöitä.

Tapahtuma- ja haalarimerkkimyyntiä.
LapIO ry lähettää yhdessä opiskelijakunnan ja muiden yhdistysten kanssa kahden viikon välein tiedotteita, joista käyvät ilmi muun muassa lähestyvät tapahtumat. Yhdistyksellä ei ole omaa jäsenlehteä, mutta tänä syksynä aloittaville opiskelijoille on jaettu LapIOn Survival Guide, missä kerrotaan asunnon hakemisesta ja muista tärkeistä aiheista/nettilinkeistä liittyen opiskeluun.

LapIOn jäsenenä saat valtakunnalliset liiton edut sekä myös paikallisia etuja, kuten alennusta virvokkeista yhteistyöravintolassa ja imppulakista, sekä haalarit ja haalarimerkkejä halvempaan hintaan. Myös bussireissu ASTin-risteilylle ja takaisin tarjotaan jäsenelle edullisempaan hintaan. Jäsenet voivat osallistua paikallisiin Kiltaolympialaisiin eri lajeissa LapIOn punamustissa väreissä. Kiltaolympialaisiin kuuluu useita lajeja kuten Kiltakiekko, Kiltafutis ja Kiltakoris. LapIOn joukkue onkin voittanut kolmena peräkkäisenä vuonna Kiltakiekon mestaruuden.

LapIOn perinteistä kenties vanhin on Sarviaiset-tapahtuma, jota on järjestetty ainakin 1960-luvulta lähtien. Tapahtuman muoto on rastikisat, jonka voittaja kruunataan Sarvipää-kiertopalkinnolla. Sarviaiset-tapahtuma on muuttunut vuosien varrelta luokan yksilöedustuksesta ryhmäkilpailuksi. Legendaarisen Suomen pisimmän Wapun aikaan myös LapIO järjestää tapahtumia rankan lukuvuoden päätteeksi. Tänä vuonna LapIO järjesti ensimmäistä kertaa BeerPongin SM-kisat (Skinnarilan mestaruus). Lisäksi LapIO ry lakittaa insinööriopiskelijat imppulakeilla vappuaattona.

Tulevina vuosina yliopiston ykkösvaihe menee remonttiin (remontti on ollut alkamaisillaan vuoden parin verran). Aikaisintaan jotain tapahtuu vuodenvaihteen jälkeen. Tämä tarkoittaa sitä, että tunnelma kampuksella tiivistyy, koska osa insinööriopiskelijoiden opiskelutiloista sijaitsee ykkösvaiheessa. Ruuhkilta ei voi myöskään välttyä lounasaikaan, sillä yksi kampuksen opiskelijaravintoloista menee kiinni remontin ajaksi.

LapIO ry - tiukkaa tinaamista jo vuodesta 1983! 

Facebook:                     https://www.facebook.com/Lappeenrannan-Insinööriopiskelijat-LapIO-ry-307283540309/
Instagram:                    @lapiory                 
Internetsivut:                http://lapio.net
Sähköposti:                   hallitus[at]lapio.net
Osoite:                         Skinnarilankatu 36
                                    53850 LAPPEENRANTA

IOL:n liittokokous asetti vuoden 2015 liittohallitukselle ponnen, missä hallituksen jäsenet kiertävät aktiivisesti omia vastuuyhdistyksiään ja tutustuvat paikalliseen insinöörikulttuuriin. Todisteena tästä hallituksen jäsenet kirjoittavat esittelytekstit omista yhdistyksistään tähän blogiin.

LapIO ry:n esittelyn kirjoitti Lappeenrannan aluevastaava Alex Alatalo yhteistyössä LapIO ry:n hallituksen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti