maanantai 30. maaliskuuta 2015

IOL:n vuoden 2015 ensimmäinen neljännes!

Vuoden 2014 liittokokouksessa valitun uuden hallituksen toimikausi 2015 on alkanut todella vauhdikkaasti. Kokouksia, työryhmiä, edustamista - kalenteri on ollut pullollaan kaikenlaista menoa mitä nyt kuvitellakaan saattaa. Jokainen hallituksen jäsen, puheenjohtajistoa myöten, on joutunut uhmaamaan VR:n päättymättömiltä tuntuvia ratakiskoja aina Rovaniemeltä Helsinkiin saakka. Tuo loputtomalta tuntuva kiskojen kolke on ohjannut meitä vierailuille paikallisyhdistyksiin ja opiskelijatapahtumiin.

Vuoden alussa olemme oppineet tuntemaan hägstäkinerilaiset olomuodot ja koulutuspolitiikan koukerot sekä Omenahotellien ja junan petien nukkumismahdollisuudet, ja mitä näitä Spittereitäsun muita vastaavia nyt olikaan. Jokaiselle meistä on tullut varmasti tuplaten uutta tietoa ja osaamisemme on kasvanut jo tällä ensimmäisellä neljänneksellä enemmän, kuin osasimme odottaa. Innolla hallituksemme odottaa mitä uutta ja ihmeellistä tulemme oppimaankaan loppuvuoden aikana.

Ryhmäytymisharjoitus. Puheenjohtaja vetää kivirekeä.
Nii, te varmaan haluatte tietää näistä meidän työryhmistä: no oottakaapa ni mie kerron. Vuoden alussahan perustettiin liittokokouksessa asetetun ponnen mukaisesti PuPa-toimikunta, jonka puheenjohtajana toimii meidän armoitettu varapuheenjohtajamme Jukka-Pekka Salmela. PuPa-toimikunnan tarkoituksena on vastata pullojen keräämisestä hallituksen yhteisistä tapahtumista sekä niiden palauttamisesta palautuspisteeseen. Nämä pullojen palautuksesta saadut rahat hallitus käyttää valitsemaansa hyväntekeväisyyskohteeseen. On kuitenkin muistettava, että hallituksemmehan haastoi PuSiRaKolla jokaisen paikallisyhdistyksen osallistumaan kilpaan toisiaan vastaan. Paikallisyhdistys, joka kerää vuoden aikana eniten rahaa pullojen palautuksilla hallituksensa tapahtumissa, saa päättää hyväntekeväisyyskohteen, jolle liittohallitus luovuttaa (tietyin varauksin3) keräämänsä varat yhdessä voittaneen paikallisyhdistyksen kanssa. Kannustamme kaikkia paikallisyhdistyksiä olemaan aktiivisia ja osallistumaan keräykseen, kierrätykseen ja tähän kilpaan!

Myös viestintätyöryhmä on aloittanut toimintansa. Työryhmän päättäväisenä johtajana toimii liittohallituksen viestintävastaava Elina Kuivinen. Ryhmän kokoonpano vahvistettiin 12.2.2015 Helsingissä ja työryhmä kokoontui ensimmäisen kerran 27.2.2015. Ryhmän kokoonpanoon kuuluu opiskelijoita Kuopiosta, Riihimäeltä, Lahdesta, Kemistä ja Uudeltamaalta. Helppoa työryhmällä ei tule olemaan, sillä heidän hoidettavanaan on IOL ry:n viestintästrategian ja viestintäsuunnitelman päivittäminen, ebibrointioppaan valmiiksi saattaminen, markkinointimateriaalin kehittäminen, Insinööri-lehteen juttuideoiden kehittäminen sekä muut viestinnälliset suunnitelmat.

Koulutuspolitiikan työryhmällä on tehtävänään liiton koulutuspoliittisen asiakirjan päivittäminen. Nykyinen asiakirja on vuoden 2011 liittokokouksen hyväksymä ja sen sisältö on päivitystä vailla. Tämän asiakirjan tiimoilta työryhmä alkaa muodostamaan uutta päivitettyä versiota, johon tullaan myös kysymään kentän ajatuksia. Koulutuspolitiikka on muutenkin vuoden 2015 yksi suurista puheenaiheista esimerkiksi valtion esittäessä leikkauksia opintotukiin. Eritoten näin vaalien alla koulutuspolitiikka on tärkeässä asemassa meidän opiskelijoiden näkökulmasta. Muista siis äänestää, koska vain äänestämällä voit vaikuttaa yhteiseen tulevaisuuteemme.

Kellekkään ei varmasti ole jäänyt epäselväksi, että tämä vuosi tulee olemaan todella haasteellinen. Suuret kysymykset, kuten esimerkiksi eduskuntavaalit, ovat nyt tapetilla. Samoin tänä vuonna järjestetään myös Insinööriliiton puheenjohtajavaalit. Ei politiikasta kuitenkaan sen enempää, niin siis mitä meille kuuluu? Kova meno ja tiukka etukeno, siinä kaksi päällimmäisintä asiaa. Kevät saapuu kovalla vauhdilla ja kesä jo näyttää ensimmäisiä merkkejään. Piilossa olleet haalarinkantajat alkavat nostaa päätään tähän vuoteen - näin myös liittohallituksemme.

Treffeillä TROL ry:n hallituksen kanssa.
Hallituksen jäsenet ovat osallistuneet aktiivisesti kentän tapahtumiin, mm. KeHÄ Olumppialaisiin Lahessa, Poikkitieteelliseen Mölkkyyn Helsingissä, Winterfestiin Kuopiossa, Talviriehaan Rovaniemellä, approille, ständeille, kevätkokouksiin, hallituskoulutuksiin sekä lukemattomaan määrään muita tapahtumia. Kevään alku on hyvä päättää vuoden suurimpiin partyihin Suomen iloiseen itäsuomalaiseen Jojensuuhun. Kyseessähän on tietenkin Insinööriopiskelijapäivät eli IOP!

Liittohallitukselle kysyttävää? Alla olevilla yhteystiedoilla voitte ja pitääkin ottaa yhteyttä jos kysyttäviä ilmenee.

Aurinkoista kevään jatkoa kaikille!

Hallituksen delegoimana,

Lauri Kamula
Hallituksen jäsen
Insinööriopiskelijaliitto IOL ry


Hallituksemme tavoittaa
Netistä: http://www.iol.fi
Sähköpostilla: hallitus[at]iol.fi tai etunimi.sukunimi[at]iol.fi
Puhelimella: numerot löytyvät nettisivuilta[1] #
[2] Ihan päivänselviä nämä some-hommat eivät koko hallitukselle vielä ole (toim. huom.)
[3] Toivomme fiksuja ehdotuksia hyväntekeväisyyskohteiksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti