maanantai 27. lokakuuta 2014

Katseet tulevaan.

Kylmä tuuli puhaltaa ja lämpöasteet ovat painuneet pakkasen puolelle, talvi on siis tulossa. Nyt onkin erittäin hyvää aikaa pysähtyä hetkeksi ja kääntää katseet ja ajatukset tulevaan vuoteen. Vaikka moni eläin talveksi vaipuukin horrokseen tai uneen. Voi talvesta alkaa opiskelijan aktiivisimmat ajat. Näin syksyisin loka- marraskuun aikana jokaisessa Insinööriopiskelijaliiton paikallisyhdistyksessä valitaan seuraavalle toimivuodelle uusi hallitus. Noin kymmenhenkinen hallitus toimii paikallisyhdistyksen toimirukkasena. Hallituksen sisällä vastuullisten tehtävien palettia löytyy niin koko konserttia ohjaavasta puheenjohtajasta, rahakirstua vartioivaan rahastonhoitajaan. Tehtävistä kyllä varmasti löytyy siis jokaiselle sopiva pesti.
Muistan miten itse ennen ensimmäistä aktiivivuottani koin luomisen tuskaa hallitushakemuksen kirjoittamisen kanssa ja kuinka jännittyneenä kävelinkään paikalle yhdistyksen kokoukseen. Oltuani jo tovin toiminnassa mukana voin ”aktiiviuraani” taaksepäin katsellessani jo hiukan hymyillä, miten suurelta kynnys hakea aktiivitoimintaan tuntuikaan. Päätöstäni en ole vielä kertaakaan katunut. Uskallan myös väittää oppineeni aktiivitoiminnassa ehkä enemmän tärkeitä yhteistyötaitoja ja työelämätaitoja kuin yhdelläkään kurssilla koulutukseni varrella. Unohtamattakaan ihmisten verkostoa, jonka olen tavannut. Moni ystävistänikin on tullut alkujaan tutuksi aktiivitoiminnan tiimellyksessä.
Kehotan siis kaikkia enemmän ja vähemmän kiinnostuneita hakemaan paikallisyhdistysten toimintaan mukaan, sillä vanha sanontakin sanoo: ”on parempi katsoa, kuin katua.” Oman paikallisyhdistyksen syyskokouksen ajankohdan saa selville paikallisyhdistykseltä pistäytymällä vaikka toimistolla. Samalla toimistolla voi jo hieman vakoilla mitäs se toiminta onkaan. Kannattaa myös seurata paikallisyhdistysten tiedotusta aiheesta, saadakseen tarkemmat ohjeet hakemisesta hallitukseen.


Opiskeluintoa ja joulunodotusta

Parahin Terveisin:

Esa Köykkä
Hallituksen jäsen
Insinööriopiskelijaliitto IOL ry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti