tiistai 5. heinäkuuta 2016

Kentällä tapahtuu: Polkuauto Grand Prix (PGP) 2016

Huhtikuun 21. päivä polkaistiin käyntiin kuudettatoista (16.) kertaa TIO ry:n järjestämä Polkuauto Grand Prix (PGP) Turun Varvintorilla, Aurajoen välittömässä läheisyydessä. Myös Insinööriopiskelijaliiton hallituksen joukkue osallistui tapahtumaan kokoonpanolla: polkijoina Antti, Elina, Henna ja Pasi sekä varikkotiimin vankkumattomat kannustajat ja huoltajat Jarno ja Niko.

IOL:n edustus Turun PGP:ssä 2016.

Tapahtumapäivä oli aurinkoinen ja suomalaisittain lähes kesäisen helteinen mittarin kavutessa 15 plusasteen tienoille. Sään suosiessa myös katsomot täyttyivät mukavasti kun laskeva aurinko paistoi suoraan kisoja seuraaville katsojille.
 
Polkuauto Grand Prix avaa Turun ammattikorkeakouluopiskelijoiden vapun vieton, kun polkemisen kuninkuudesta taistelevat poikkitieteellisesti suuri määrä koulutusalayhdistyksiä sekä ainejärjestöjä yliopiston puolelta! TIO julkaisi muutama päivä ennen tapahtumaa mahtavan videon tapahtumasta, jonka voi käydä katsastamassa tästä: https://www.youtube.com/watch?v=sBzfTl-ha5I
 
 
Varvintorilla oli paljon kisatunnelmaan sopivaa rekvisiittaa; oli Laura Suvannon ralliskodaa, Turun AMK:n kone- ja tuotantotekniikan opiskelijoiden rakentama ajoneuvo nimeltään ”tuomionpäivä”, kisainfona toimi Turun AMK:n autopuolen rekka, Delta auton lainaamat sponsoriautot ja tunnelmaa nostamassa oli äänentoistollaan myös Toni-possu. 
Toni-possu on kuuluisa turkulainen possu, joka toimii Turun Insinööriopiskelijat TIO ry:n maskottina. Possu tunnetaan myös kuuluisana viihdetaiteilijana. (kuva: PGP 2014)

Viisihenkisen konepuolen opiskelijoiden tiimin yhdessä rakentama enemmänkin helvetinkone kuin ”tuomionpäivä” on siis kuvan mukaisesti putkirakenteinen yhden hengen istuttava ajoneuvo, johon on laitettu hondan 1000 kuutioinen moottoripyörän moottori. Tuomionpäivästä saimme esimakua jo ennen itse PGP alkamista, kun rakennustiimin pojat hiukan käynnistelivät konetta, jolloin omista ajatuksistaankaan ei tuntunut saavan selvää.
Turun AMK:n Osuuskunta Tekymin "Tuomiopäivä" esittelyssä myös PGP:ssä 2016.

IOL:n joukkueen alkuerä ei mennyt aivan putkeen, sillä esimerkiksi allekirjoittaneelle pillillä juominen muiden kannustaessa tai naurattaessa vieressä oli hiukan haasteellista; saattoipa aurinkoisella kelillä joku kastuakin varikkopysähdysten aikana. Kovasta yrityksestä huolimatta joukkueemme jäi alkuerän viimeiseksi. Noh, nopein polkija kilpailussa ei sentään yhtä huonosti käynyt, kun Elina pääsi tuloksissa vähintään keskikastiin! Kokonaiskilpailussa treenaamattomuus sekä varikkotyöskentelyssä että polkemisessa jätti ikävä kyllä joukkueemme kilpailuiden viimeiseen viidennekseen, vaikka ainakin yksi joukkue taaksemme jäikin!
 
Lopussa tuomionpäivä kone vielä veti näytöstyyliin muutaman kierroksen kisaradalla ja kunnon sudittelut päälle. Jälkipuinti ja palkintojen jako tapahtui illalla Lynissä järjestetyissä Varikkobileissä.

-Antti-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti