keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Paikallisyhdistysesittely #8: Valkeakosken Insinööriopiskelijat VARO ry


Insinöörikoulutus alkoi Valkeakoskella 90-luvun puolivälissä ja näiden opiskelijoiden henkiseksi ja ammatilliseksi tueksi sekä turvaksi perustettiin Valkeakosken Insinööriopiskelijat VARO ry vuonna 2000. VARO ry eli pienimuotoista lama-aikaa vuosina 2007–2009, mutta ”iso kone” käynnistyi vuonna 2010. Vuonna 2010 VARO ry sai IOL ry:ltä erikoismaininnan diplomin kera menestyksekkäästä toiminnasta ja vuonna 2011 VARO ry palkittiin IOL ry:n vuoden paikallisyhdistyksenä erinomaisesta toiminnan elvytyksestä lähes haudan partaalla olevasta yhdistyksestä. Lyhenteen VARO alkuperäinen merkitys on nykyään vain harvoilla tiedossa eikä allekirjoittanutkaan tuota saanut selville. Syksyn 2014 aloittavien saunaillassa tälle kuitenkin keksittiin leikkimielisesti selitys ”Valkeakosken Ritariosuuskunta”.

Valkeakosken ehdoton hienous on koulun tiloissa ylimmässä kerroksessa sijaitsevat saunatilat. Saunatiloista löytyy niin kokoustilat, keittiö kuin saunakin ja suurelta parvekkeelta löytyy vielä jopa palju! Nämä tilat ovat aktiivisessa käytössä niin kokouksissa kuin koulutuksissakin.

Aloittavien ilta, tammikuu 2015.
Valkeakoskella aloittaa keväisin yksi luokka automaatiotekniikkaa suomen kielellä ja syksyisin yksi luokka automaatiotekniikkaa englannin kielellä. Väkimäärä on siis pieni, mutta sitäkin kansainvälisempi. Pieni (n. 150 jäsentä) mutta pippurinen yhdistys pitää majapaikkaansa Hämeen ammattikorkeakoulun Valkeakosken yksikössä B-talon toisessa kerroksessa yhdessä Hämeen ammattikorkeakoulun Valkeakosken opiskelijayhdistys HAVO ry:n kanssa samoissa tiloissa. Toimintaa pyörittää vuonna 2015 puheenjohtaja Jore Kohon vallan alla 10-henkinen hallitus. Kohon kakkosmiehenä varapuheenjohtajana toimii Niko Angervo, rahoista huolehtii Emilia Sinisaari ja paperisotkut selvittelee Anni Kuusiaho. Muut hallituksen jäsenet ovat Vili Kautto-Seinäjokinen, Ville Näätänen, Paavo Urpo, Jussi Purtilo, Joni Lempinen ja Riku Parvinen.

VARO ja Valkeakosken Insinöörit illastamassa.
Omia tapahtumia VARO ry:llä ei juurikaan ole vaan paikalliset tapahtumat järjestetään yhteistyössä HAVO ry:n kanssa. VARO ry kuitenkin pyrkii järjestämään ”retkiä” muiden ympäröivien paikkakuntien tapahtumiin. Vuonna 2015 VARO ry teki ennätyksen osallistujamäärässä IOP:lle. Osallistujamäärä jopa nelinkertaistui edellisvuoteen verrattuna.

VARO ry:llä on laajaa ja hedelmällistä yhteistyötä Valkeakosken Insinöörien kanssa ja VARO järjestääkin omilleen yhteistyössä Valkeakosken Insinöörien kanssa aloittavien saunaillan opintonsa aloittaville. Siellä pääsääntöisesti värvätäänkin uudet yhteyshenkilöt. Näistä aktiiveista valmistellaan vuoden aikana seuraavan vuoden hallitustoimijoita. Myös valmistuville opiskelijoille järjestetään samankaltainen saunailta yhdessä Valkeakosken Insinöörien kanssa. Yhteyshenkilöiden tehtävänä on välittää VARO ry:n tiedotteita omalle luokalleen sekä valmistella itseään hallitustyöskentelyä varten.


VARO ry:n rautaista toimintaa voit seurata Facebookissa ja yhteyttä saa sähköpostilla.


Suurin osa vuoden 2015 hallituksesta.

Facebook:                   https://www.facebook.com/vlk.varo
Sähköposti:                 varory[at]student.hamk.fi tai etunimi.sukunimi[at]student.hamk.fi
Osoite:                       Tietotie 1,
                                  37630 VALKEAKOSKI


IOL:n liittokokous asetti vuoden 2015 liittohallitukselle ponnen, missä hallituksen jäsenet kiertävät aktiivisesti omia vastuuyhdistyksiään ja tutustuvat paikalliseen insinöörikulttuuriin. Todisteena tästä hallituksen jäsenet kirjoittavat esittelytekstit omista yhdistyksistään tähän blogiin.

VARO ry:n esittelyn kirjoitti Valkeakosken aluevastaava Miikka Rosten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti