keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Terveisiä Rovaniemeltä



UIL:n edustajakokous järjestettiin 25.5. Rovaniemellä, Hotelli Santa Claus:issa ja samassa yhteydessä juhlittiin myös Lapin Insinöörien 60-vuotista taivalta. Niinpä hallitus pakkasi juhlatamineet mukaan ja suuntasi yöjunalla kohti Lappia. Allekirjoittaneelle reissu oli historiallinen, sillä en ole koskaan aikaisemmin käynyt Oulua pohjoisemmassa (eikä sekään vissiin ole vielä oikeasti pohjoisessa). 

Perjantaiaamuna juna saapui Rovaniemelle kolme varttia aikataulusta jäljessä, makuuhyteissä "hyvin" nukutun yön jälkeen. Matkalaisia vastassa olivat pohjoisen kollegamme Sonja ja Dani, sekä UIL:n vahvistuksemme Reima. Ja mikä keli! Aurinko paistoi täysin pilvettömältä taivaalta ja lämpöä riitti, ihan kuin kesällä. Tästä ihanasta lämmöstä ja valoisuudesta saimmekin nauttia koko viikonlopun ajan. 

Kun matkatavarat (joita ainakin allekirjoittaneella oli aivan liikaa) ja kaverit oli saatu sullottua kahteen autoon ja yhteen taksiin suuntasimme etsimään evästä ja aloittamaan kokousta muutamaksi tunniksi ennen illan juhlia. 

Vuosijuhlien osallistujamäärä oli rajattu järjestäjän toimesta, joten juhliin osallistuivat vain edustajakokouksen varsinaiset edustajat Mika-Matti, Sonja, Dani, Jyri, Reima ja Minä. Loput porukastamme suuntasivat Amarilloon syömään ja terassille. 

Juhlat olivat juuri sellaiset, kun 60-vuotiaalta voidaan odottaa: Arvokkaat (iltapukupakko), mutta samalla rennot ja leikkisät. Ruoka (poroa tietenkin) ja varsinkin viini olivat todella herkullisia. Illan ohjelmasta vastasi stand-up koomikko Hannu Friman ja entinen tangokuningatar vuosituhannen alusta. Nimi ei jäänyt mieleen, mutta nätisti lauloi. Illan aikana kuultiin myös muutamia onnittelupuheita ja muistettiin ansioituneita aktiiveja UIL:n kunniamerkeillä. Lapissa todella osataan juhlia! 

Suussa sulavaa suklaatartarelliä jälkiruuaksi

Lauantaina aikainen herätys ja ohjelmassa UIL:n edustajakokous, jonka varmasti merkittävin päätös oli vaihtaa yhdistyksen nimi takaisin Insinööriliitto IL ry:ksi. Lisäksi UIL:n hallitukseen Opiskelijoiden vaalipiirin edustajan Reima Pentikäisen henkilökohtaiseksi varajäseneksi valittiin Lapin oma poika, IOL:n viime vuoden puheenjohtaja Janne Juujärvi. Reima ja Janne siis pitävät huolen siitä, että myös UIL:n hallitus tietää miten meillä opiskelijoilla menee.

Illalla suuntasimme hallituksen kesken syömään ja katsastamaan Angry Birds puiston, jonka RovIO muuten lahjoitti Lapin Insinööreille 60-vuotislahjaksi. :) Kun tilaisuus on, niin pitihän se käyttää hyväksi: Enpä olekaan ennen kiipeillyt ja laskenut liukumäkeä juhlamekossa. Teimme myös ensimmäisen videotervehdyksen teille jäsenille! Videotervehdyksen voi käydä katsomassa IOL:n facebook-sivuilta, täältä.

Sunnuntaillekin riitti vielä kokousteltavaa. Kävimme läpi kaikkien paikallisyhdistysten kuulumiset, päätimme muun muassa Tekniikka ja X -kilpailun aiheen ja söimme isoimman pitsan ikinä! Oikeesti, pitsa oli ainakin metrin halkaisijaltaan. 

Huh! Näihin kuviin ja tunnelmiin:

Jättipitsa! Vertailun vuoksi, takana oleva läppäri on muuten ihan normaalin kokoinen :)

Terveisin, 
Eeva

1 kommentti:

  1. Takana oleva läppäri on muuten 17,3" kokoinen, eli ei ihan normaali :P

    VastaaPoista