keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Tekniikka ja (Neiti) X



He ovat ihastuttavia. He ovat kauniita. He ovat fiksuja ja filmaattisia. He ovat jokaisen menestyneen miehen takana, ja tänä vuonna he ovat Tekniikka ja X-kilpailun aiheena.
Vaikka naiset ovat vasta hiljattain alkaneet marssia esiin teknisellä osaamisellaan ja johtajuustaidoillaan, ei kyseessä ole mikään uusi juttu. Insinööriopiskelijoiden suosituimman tiedonlähteen, Wikipedian, mukaan Jenny Markelin valmistui insinööriksi vuonna 1905, ensimmäisenä suomalaisena naisena, vain 23-vuotiaana. Loistavin arvosanoin, tietenkin :)
Kautta aikojen naiset ovat olleet teknillisen kehityksen innoittajina, ompelukoneista ja imureista aina nykypäivän kauneudenhoitovälineisiin asti. Tiesittekö muuten, että kaikista tekniikan alalla työskentelevistä insinööreistä 13 % on naisia? Tulevaisuudessa tämä luku tulee vain kasvamaan, sillä esimerkiksi vuonna 2011 valmistuneista jo 18 % edusti tätä kauniimpaa sukupuolta. Ja nyt on aika päästää nämä naiset valloilleen.
Joten hyvät naiset ja herrat,  Insinööriopiskelijaliitto ylpeänä esittää vuoden 2013 tekniikka ja X – kilpailun aiheen: Tekniikka ja Naiset!
Etsikää siis omat innoittajanne, ideoikaa ja kehitelkää juuri teidän mielestänne paras Tekniikka ja naiset aiheinen tulevaisuuden innovaatio. Kilpailun finaali käydään Insinööriopiskelijapäivien yhteydessä, Turussa 12.10.2013.

Inspiroivin ajatuksin, 
 Eeva

Vuonna 2010 Tekniikka ja Joukkoliikenne voitto meni Kuopiolaisten tuplapolkupyörälle

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti