keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Paikallisyhdistysesittely #21: Turun Insinööriopiskelijat TIO ry

Suomen entisessä pääkaupungissa, Turussa, sijaitsee Turun Insinööriopiskelijat TIO ry:n päämaja. Kyseisen yhdistyksen voit löytää niin Sepänkadun kuin ICT:n kampuksen tiloista, mutta todennäköisimmin nämä kuuluisat hallituslaiset löytää lymyilemästä suuremmalta toimistoltaan Sepänkadulta, C-siivestä, aivan ruokalan lähettyviltä. 

ICT:n toimisto sijaitsee B-portaassa olevassa kellarikerroksessa syvällä maan alla. Tänne allekirjoittanutkin on kerran johdatettu ja silloinkin hänen silmänsä sidottiin visusti ja hän kuuli ympäriltään vain outoa Turun murteella puhuttua kieltä.

Turun Insinööriopiskelijat TIO ry on perustettu vuonna 1982 ja yhdistys juhlikin vastikään 33-vuotista taivaltaan. Hallituksen suurinta valtaa käyttää yhdistyksen puheenjohtaja, joka lempeällä ja äitimäisellä otteellan ohjaa muuten niin miesvoittoista hallitustaan. Puheenjohtajana yhdistyksessä toimii tänä armon vuonna Henna Reponen ja hänen varapuheenjohtajanaan, eli tukenaan ja oikeana kätenään, toimii Olli Väätäinen. Hallituksen muut jäsenet ovat: Toni Mäkilä (sihteeri), Joonas Ketonen (rahastonhoitaja), Ville Eerola (hankintavastaava), Tomi Katila (viestintävastaava), Toni Eronen (työelämävastaava), Tommi Hobin (YH-, tutor- ja KV-vastaava), Petteri Mäntyranta (huvivastaava) sekä Risto Valovuo (huvi- ja ASTin-vastaava).

TIO:n toimintaan kuuluu koulutuspolitiikan ja työelämätietouden levittämisen lisäksi myös vapaa-ajan toimintaa ja yhdistys on omalta osaltaan vaikuttamassa myös insinööriopiskelijakulttuurin kehittämiseen. TIO on voimakkaasti mukana mm. tutortoiminnassa ja kouluttaakin tekniikan tutoreita.  Yhdistys järjestää myös paljon tapahtumia yhteistyössä muiden niin ammattikorkeakoulussa kuin yliopistossa toimivien yhdistysten kanssa.

TIO:n hallitus wapputunnelmissa.
Polkuauto GP.
Turun alueella toimii myös prosessi-ja materiaalitekniikan sekä bio-, elintarvike- ja laboratoriotekniikan opiskelijoiden yhdistys Elba ry. TIO:lla ja Elballa on nykyään yhteistyösopimus ja ennen yhteistyösopimuksen luontiakin nämä kaksi yhdistystä ovat tehneet hyvin tiivistä yhteistyötä.

TIO:lla on Hylsy-niminen jäsenlehti. Tästä lehdestä löydät jäsenille relevantteja uutisia sekä ilmoituksia tapahtumista ja tarjouksista, joita tietysti saa jäsenkorttia vilauttamalla.

Turku isona kaupunkina ja TIO isona yhdistyksenä tietysti järjestää paljon tapahtumia ja toimintaa jäsenilleen. Näistä allekirjoittaneelle jäi ikimuistoisesti mieleen jokavuotinen PGP eli polkuauto GP, missä kilpaillaan polkuautoilun hurjassa maailmassa. Kuluvana vuonna IOL:n joukkue päätti armeliaasti antaa muiden voittaa kyseisen kilpailun. Muita isoja tapahtumia, joita järjestetään yhteistyössä esimerkiksi sairaanhoitopuolen ja tradenomien kanssa, ovat mm. FunkTIO, TradiTIO sekä Turku vs. Tampere (yhteistyössä tamperelaisten kanssa).

Liiton kortilla pääsääntöisesti kaikki TIO:n tapahtumat tarjotaan jäsenelle alennettuun hintaan ja myös haalarit ja merkit ovat jäsenille halvempia. Nyrkkisääntönä voidaankin pitää sitä, että kaikki mitä TIO tekee on aina halvempaa ja hienompaa jos omistaa jumalaisen jäsenkortin - jokavuotinen kuljetus IOP:lle on jäsenistölle peräti ilmainen!

Muutoksia on ilmassa ja Turun AMK:n Kupittaan kampus on lähtenyt hitaasti käyntiin. Tämä ei kuitenkaan ole toimistoille ajankohtaista. Näillä näkymin aikaisintaan 2019 olisi Sepänkadun kampukselta muutettava uusiin tiloihin. Tämän jälkeen TIO:lla olisi vain yksi toimisto, mutta aika sen vasta todella näyttää.


Et eiku Turkkussee käymää !

Facebook:                   https://www.facebook.com/TurunInsinooriopiskelijatTioRy/
Instagram:                   @turuninsinooriopiskelijat
Internetsivut:               http://www.tio.fi
Sähköposti:                  hallitus[at]tio.fi tai etunimi.sukunimi[at]tio.fi
Puhelin:                       0445251778 (Sepänkadun toimisto)
Osoite:                        C-siipi, Sepänkatu 1,
                                  20700 TURKU

IOL:n liittokokous asetti vuoden 2015 liittohallitukselle ponnen, missä hallituksen jäsenet kiertävät aktiivisesti omia vastuuyhdistyksiään ja tutustuvat paikalliseen insinöörikulttuuriin. Todisteena tästä hallituksen jäsenet kirjoittavat esittelytekstit omista yhdistyksistään tähän blogiin.

TIO ry:n esittelyn kirjoitti Turun aluevastaava Jukka-Pekka Salmela.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti