keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Paikallisyhdistysesittely #12: Porin Insinööriopiskelijat PIO ry

Pori, tuo Suomen ainoa kaupunki, josta löytyy liikenneneliö. Karhukaupungin (ruots. Björneborg) sykkeessä toimii insinöörien perinteitä vaaliva joukko, joka tunnetaan nimellä Porin Insinööriopiskelijat PIO ry. PIO ry aloitti toimintansa alun perin nimellä Porin Insinöörioppilaat vuonna 1983.

Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) Porin yksiköstä Tiedepuiston kemiansiivestä löytyy uljas PIO ry:n toimisto. Toimisto on suuri osa PIO ry:n toimintaa, sillä se kerää paljon kävijöitä päivän aikana. Tilavalla toimistolla voi rentoutua koulupäivän aikana löhöten sohvalla ja juomalla jäsenistölle ilmaista kahvia. Jäsenistölle PIO ry järjestää kaikenlaisia ”skaboja”, kuten esimerkiksi haalarimerkkiskaboja, jossa paras idea toteutetaan ja suunnittelija saa merkin veloituksetta.

Toimistolta aikaansa viettämästä löydät varmasti PIO ry:n hallituslaisia, joita puheenjohtajan roolissa on ruoskinut 30.3.2015 lähtien Pasi ”Sukisuki” Suckman. Suckman aloitti tehtävässä edeltäjänsä Elena Kiurun jättäessä tehtävän ajanpuutteen vuoksi. Suckmanin aisaparina varapuheenjohtajana häärää Lauri Kallio. Kassalippaan päällä istuskelee Juuso ”Rafa” Hakanpää ja yhdistyksen papereita selvittelee Tanja Lepikkö. Muut hallituksen jäsenet ovat Tomi Rinne, Mika Kuusisto, Juhani Heino, Juuso Heinonen ja Karita Kauppinen. Varajäseninä toimivat vanhan kansakunnan velhot Jukka-Pekka Salmela ja Teemu Taipale. Tomi Rinne tunnetaan nykyään myös Länsi-Suomen Insinööriopiskelijat LäSIOn ”Deputyna” eli ASTin-vastaavana.

PIO ry tiedottaa jäsenistöään epäsäännöllisen säännöllisesti lähes kuukausittain lähetettävällä PIOisku sähköpostitiedotteella. Tiedotteessa mainostetaan mm. PIO ry:n perinteisiä tapahtumia, kuten Tursajaisia ja Pilkkiä. Joka syksy ennen ASTin-risteilyä järjestettävissä Tursajaisissa uudet opiskelijat vannovat tursasvalan, jonka jälkeen heistä tulee ”virallisesti” insinööriopiskelijoita. Pilkki taas on PIO ry:n perinteinen rastikierros keväisin, jossa kisaillaan parhaan lumenkulkuvälineen kehittämisessä sekä hassun hauskoissa rastitehtävissä. Jatkoilla järjestetään varsinainen Pilkki-kisa, johon uskaliaimmat pilkkijät voivat ilmoittautua mukaan (allekirjoittanut ei kuitenkaan pärjännyt tässä kisassa Porin ihmeille).
 
PIO ry:n toimistolla ei ole tilasta puute - eihän se mahdu edes kokonaan kuvaan.



Pilkki.
Yhteyshenkilötoimintaa on Porissa kehitetty hurjasti viimeisen vuoden aikana ja suunta on edelleen ylöspäin. Kaikilla yhteyshenkilöillä on puhe- ja läsnäolo-oikeus hallituksen kokouksissa ja heitä siellä myös käy (tämän voi allekirjoittanut myös todistaa). Lisäksi eri työryhmiä perustettaessa työryhmään valitaan ensisijaisesti yhteyshenkilöitä. Yhteyshenkilöille järjestetään myös YH-kahveja pisin vuotta PIO ry:n toimistolla. Perinteisesti joulun alla yhteyshenkilöille järjestetään ns. YH0-koulutus.


Vappuna PIO ry järjestää lakitustilaisuuden uusille insinöörilakin omistajille, ja sinne pyritään aina saamaan jokin henkeä nostattava puhuja. Lisäksi PIO ry jakaa perinteisesti insinööri-ilmapalloja lapsille ja lapsenmielisille.

Porissa jäsenkorttia vilauttamalla saa ruoka-alennuksia mm. Miami Restaurant & Barista sekä ilmaisen sisäänpääsyn ja juoma-alennuksia Bar Somasta. Myös hiuksistaan pääsee eroon jäsenkorttia näyttämällä M Roomissa. Näiden lisäksi jäsenet saavat alennusta PIO ry:n haalareista ja joistakin tapahtumista.

Porilaiset risteilivät ilman laivaa, sillä kukapa nyt haluaisi Porista poistua?
Porilaisiin voi olla yhteydessä (jos uskaltaa) sähköpostitse ja porilaista meininkiä voi seurata sosiaalisessa mediassa seuraavien kanavien kautta:


Internetsivut:                www.piory.fi
Facebook:                     www.facebook.com/PIOry
Instagram:                    @pio_ry
Sähköposti:                   pio[at]piory.fi tai etunimi.sukunimi[at]piory.fi
Osoite:                         Tekniikantie 2, 1. krs
                                    28600 PORI

IOL:n liittokokous asetti vuoden 2015 liittohallitukselle ponnen, missä hallituksen jäsenet kiertävät aktiivisesti omia vastuuyhdistyksiään ja tutustuvat paikalliseen insinöörikulttuuriin. Todisteena tästä hallituksen jäsenet kirjoittavat esittelytekstit omista yhdistyksistään tähän blogiin.

PIO ry:n esittelyn kirjoitti Porin aluevastaava Miikka Rosten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti