tiistai 21. huhtikuuta 2015

Paikallisyhdistysesittely #5: Ylivieskan Insinööriopiskelijat YlvIO ry

Ylivieskan Insinööriopiskelijat YlvIO ry on perustettu loppuvuodesta 1991 jäsenten lähimmäksi kontaktiksi Insinööriopiskelijaliittoon. YlvIO:n tehtävä on tiedottaa IL:n ja IOL:n toiminnasta, jäseneduista ja muista asioista jäsenilleen sekä parhaansa mukaan hankkia uusia jäseniä. Yhdistys toimii Centria Ammattikorkeakoulussa Ylivieskassa.

Yhdistyksellä on toimisto Ylivieskan yksikössä, Vierimaantien kampuksella ja hallitukseen kuuluu puheenjohtaja Toni Sinkkonen, varapuheenjohtaja Kristian Tiihonen, sihteeri Terhi Kaaranka, rahastonhoitaja Topi Voltti, viestintävastaava Irina Lensu, koulutuspoliittinen vastaava Soile Lämsä, hallituksen jäsenet Maiju Keski-Korpi ja Miro Koskela, sekä varajäsen Sami Karvonen.

YlvIO on niin pieni yhdistys, että tapahtumia ei ole paljoa. Hallitus ständeilee vähintään kerran kuukaudessa ylläpitääkseen näkyvyyttään sekä kiertää alottavien luokat aina syksyisin.

Yhteyshenkilötoiminta on hyvin vähäistä, sillä aktiivisten toimijoiden löytäminen on Ylivieskassa haasteellista


IOL:n jäsenille osallistuminen YlvIO:n järjestämiin tapahtumiin on halvempi, mutta muita etuja ei toistaiseksi ole neuvoteltu. Perinteisin tapahtuma on Maakunta-ajelu helmikuussa. Siinä linja-autolla kierretään noin viidessä lähipaikkakuntien baarissa ja sen jälkeen on jatkot Ylivieskassa. Vappuna on järjestetty Vappupiknik yhteistyössä Ylivieskan Yksikön Opiskelijoiden (YTO) kanssa. YlvIO on myös järjestänyt Karhunkaatajaiset joulukuussa, mutta viime vuosina tapahtuma on hiljalleen kuihtunut ja jäänyt pois. Lisäksi YlvIO järjestää aloittavien saunaillan.

Vuonna 2015 YlvIO ry:n suurin panostus tulee olemaan toiminnan siirtäminen Centrian Insinööriopiskelijat CentrIO ry:n alaisuuteen. Vuosi 2015 tuleekin olemaan YlvIO ry:n viimeinen toiminnallinen vuosi, jonka jälkeen toimintaa jatkaa CentrIO ry.  

Yhteystiedot:

Sähköposti:                   ylvio[at]cou.fi
Osoite:                         Vierimaantie 7,
                                   84100 YLIVIESKA



IOL:n liittokokous asetti vuoden 2015 liittohallitukselle ponnen, missä hallituksen jäsenet kiertävät aktiivisesti omia vastuuyhdistyksiään ja tutustuvat paikalliseen insinöörikulttuuriin. Todisteena tästä hallituksen jäsenet kirjoittavat esittelytekstit omista yhdistyksistään tähän blogiin.

YlvIO ry:n esittelyn kirjoitti Ylivieskan aluevastaava Elena Kiuru.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti