keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Paikallisyhdistysesittely #4: Rovaniemen Insinööriopiskelijat RovIO ry

RovIO ry on perustettu vuonna 1988 ajamaan insinööriopiskelijoiden etuja Rovaniemellä, Lapin ammattikorkeakoululla Rantavitikan kampuksella.

Hallituksen löytää helpoiten yhdistyksen kirjakaupalta, joka sijaitsee kampuksen C-siiven 1. kerroksessa. Hallitus koostuu puheenjohtajasta, varapuheenjohtajasta, rahastonhoitajasta, sihteeristä sekä kuudesta hallituksen jäsenestä.

Vuonna 2015 puheenjohtajana toimii Juho-Petteri Peltomäki aisaparinaan varapuheenjohtaja Juha Ojala. Rahastonhoitajan tehtävää hoitaa Severi Heikka, sihteerinä toimii Jaana Kantola ja muut hallituksen jäsenet ovat Ilkka Rautio (jäsen-, sidosryhmä- ja YH-vastaava), Laura Penttilä, Antti Sainio (huvi-, kulttuuri- ja liikuntavastaavat), Martti Muraja (tiedotus- ja viestintävastaava), Janne Posio (koulutuspolitiikkavastaava) sekä Laura Laukkanen (tutorvastaava).

Yhdistys pitää kirjakauppaa, josta voi mm. ostaa yleisimpiä opiskelutarvikkeita ja tekniikan haalareita sekä kansittaa opinnäytetöitä. RovIO näkyy opiskelijoille ja jäsenilleen erilaisissa tapahtumissa niin koulussa, kuin koulun ulkopuolellakin. RovIO on myös vaikuttamassa moniin Lapin ammattikorkeakoulua koskeviin koulutuspoliittisiin asioihin.
RovIO ry:n vastavalittu hallitus syyskokouksessa 2014.
On se komia.
Perinteisiä tapahtumia RovIOlla on mm.
  • Vaihtosauna: tammikuussa järjestettävä perinteikäs saunailta, missä tietotaito vaihtuu vanhalta hallitukselta uudelle ja tutustutaan toisiin perinnepelejä pelatessa.
  • Isona Insinööriksi työelämäpäivät (tammikuu): Rantavitikan kampuksella tarjotaan yrityksille ja opiskelijoille mahdollisuus tutustua toisiinsa niin ständeillä kuin yritysesittelyjenkin muodossa. Tapahtumaa on järjestetty jo yli kymmenen vuotta. Ideana tapahtumassa on ollut saada luotua opiskelijoille kontakteja työelämään ja yrityksille mahdollisuus tarjota projekti-, opinnäyte- sekä kesätöitä tulevaisuuden osaajille.
  • Ystävänpäiväbileet (helmikuu): perinteiset bileet Rovaniemen yöelämässä RovIOn kanssa.
  • Talvirieha (maaliskuu): ulkoilutapahtuma, jossa kisallaan eri lajeissa enemmän ja vähemmän leikkimielisissä tunnelmissa.
  • Vappuaattona liiton ilmapallojen jakamista lapsille ja lapsenmielisille Rovaniemen keskustassa Sampoaukiolla (huhtikuu).
  • “Takaisin koulunpenkille” -bileet (syyskuu): toivotetaan opiskelijat takaisin ihanan opiskelijaelämän pariin ja muistutetaan ettei kaiken tarvitse olla aina niin vakavaa.
  • InssiCooper (syyskuu): InssiCooper on perinteinen tapahtuma, jonka vaellusosuus on päihteetön ja joka kokoaa opiskelijoita ympäri Suomea vaeltamaan Pyhä-Luoston kansallispuiston ruskan kultaamissa maisemissa. Lisää tietoa osoitteesta www.inssicooper.fi.
  • Koskenlasku (marraskuu): perinteinen rastikierrostapahtuma Rovaniemen keskustassa Koskikadun varrella sijaitsevissa baareissa. Tarkoituksena on laskea Koskikatu alas baareja pitkin.
  • Pikkujoulut (joulukuu): RovIOn perinteiset pikkujoulut, joissa teema on monesti ollut enemmän tai vähemmän pikkutuhma ja Paha Pukki on kiusannut juhlijoita läsnäolollaan.

Jäsenkorttia vilauttamalla kirjakaupalla saa etuja mm. kirjakaupan tuotteista ja huomattavan alennuksen haalareista. Lisäksi yhdistyksen järjestämissä tapahtumissa jäsentä muistetaan myös pääsylipun ostohinnassa.

Yhdistyksen löytää myös:
Internetsivut:                www.rovio.insinoori.fi
Instagram:                    @roviory
Sähköposti:                   rovio[at]lapinamk.fi
Osoite:                         Jokiväylä 11 C,
                                   96300 ROVANIEMI


IOL:n liittokokous asetti vuoden 2015 liittohallitukselle ponnen, missä hallituksen jäsenet kiertävät aktiivisesti omia vastuuyhdistyksiään ja tutustuvat paikalliseen insinöörikulttuuriin. Todisteena tästä hallituksen jäsenet kirjoittavat esittelytekstit omista yhdistyksistään tähän blogiin.

RovIO ry:n esittelyn kirjoitti Rovaniemen aluevastaava Joni Parkkila.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti