sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Normipäivä liittohallituksessa: #1 Nikon päivä

Keskiviikko 9.3.2016

Klo 7:00

Herätyskello soi ja tiedossa on pitkä päivä. Aamupalat naamariin, minkä jälkeen Räsäsen Matin eli Räsän kanssa siirrytään Helsingin rautatieasemalle. Päivän ensimmäinen etappi on Metropolian Myyrmäen kampus, jossa jo klo 9 aloitetaan TRIOL-ständi. Paikan päällä on jo UIO:n ja Trombin virittelemät ständipöydät valmiina, joten tervehdykset kaikille paikallaolijoille, nopeat kahvit ja ei kun ständeilemään.

Klo 12:30

Myyrmäen kampuksella on hieman hiljaista, varmaan johtuu tulevasta mielenosoituksesta mikä järjestetään Senaatintorilla. Samaiseen mielenosoitukseen on myös minun ja Räsän tarkoitus myöhemmin mennä. Hiljaisesta ständipäivästä huolimatta muutama jäsen saatiin liittymään ja molemmat liitot saivat hyvää näkyvyyttä kampuksella. Ständit kasaan ja koko porukka lähtee siirtymään kohti Senaatintoria. Minä ja Räsä päästään mukavasti siirtymään keskustaan UIO:n pj:n kyydillä.

Klo 13:00

Senaatintorille on kertynyt hyvä määrä opiskelijoita osoittamaan mieltään opintotukileikkauksia vastaan. Minun ja Räsän joukkoon liittyy myös meidän pj Jarno IOL:n lipun kanssa. Muutama leikkauksia vastaan koskeva puhe saa kaikki paikalle tulleet opiskelijat huutamaan yhteen ääneen. Hienoa nähdä miten iso joukko saa äänen kuulumaan koko Helsingin keskustassa. Puheiden jälkeen lauma opiskelijoita lähtee marssimaan kohti eduskuntataloa. Valitettavasti en koko mielenosoitusta pysty olemaan paikalla, sillä minun pitää siirtyä jo seuraavaan paikkaan Tampereelle.

Klo 17:00

Tampereella järjestetään globaalikouluttaja-tilaisuus TTY:n tiloissa ja aiheena on Tampere3. Tampere3 hankkeen hankejohtaja Päivi Myllykangas on tulossa kertomaan viimeisimmät kuulumiset asian tiimoilta ja kun kutsun tilaisuuteen sain, ei sitä voinut olla käyttämättä. Tilaisuus aloitetaan kiertämällä ja esittelemällä TTY:n tiloja, jonka jälkeen kahvit ja itse asiaan. Minulla on mukana liuta kysymyksiä, joihin toivon mukaan saan myös vastauksia. Tilaisuuden jälkeen ja enemmän tietoisena hankkeesta, minun pitää nopeasti päästä kotiin, sillä seuraavana päivänä minun pitää olla klo 9 aikaan Pasilassa hallituksen kokouksessa.

Klo 23:00

Vihdoin kotona Valkeakoskella. Ei muuta kuin puhtaiden vaatteiden vaihto matkalaukkuun ja unten maille. Onneksi näin hektisiä päiviä ei ole kovin usein eikä montaa putkeen. Lepo ja hyvät yöunet auttavat todellakin jaksamaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti